Welkom.ETAG Project.Nieuwsbrieven.Foto Album.Contact.sponsoren.Informatie.ANBI-Status.
ETAG - Ecole Technique Automobile de Gisenyi - Saint Jean

Door inkomsten te genereren uit de zeer goed uitgeruste garage en het aantrekken van meer deskundig personeel wordt een bijdrage geleverd aan het bestrijden van de exploitatiekosten van de school. Op termijn kan de school dan onafhankelijk worden van onze bijdrage. De inzet van de enthousiaste en vakkundige . ............

Lees Verder verderreading »

Nieuwsbrief  15 Oktober 2010

nieuwsbrief oktober

Van 12 t/m 23 juni 2013 hebben wij, de secretaris en nu zoon Rob, een werkbezoek aan de ETAG gebracht. Rob is mee gegaan omdat we ook een aantal technische problemen op de school wilde oplossen. Onze Duitse Assistent Techniek werd eerder dan verwacht in een andere functie in Kigali te werk gesteld. Volgens afspraak ontmoeting met onze Belgische vrienden Manu en Rita. Zij zijn werkzaam voor CBM bij hun projecten in de gehandicaptenzorg. Zij beheerden de financiële bijdrage van de SOKG de – begin dit jaar opgeheven - Stichting Ondersteuning Kansarme Gehandicapten.

Manu heeft ons wat adviezen gegeven voor mogelijke aanschaf van materiaal voor de ETAG. . ............

Lees Verder verderreading »

Nieuwsbrief  juni 2013

In 2014 was er door diverse omstandigheden geen gelegenheid geweest om ons project te bezoeken.  Van 18 t/m 25 april 2015 hebben wij, de secretaris en de penningmeester, een werkbezoek aan de ETAG gebracht. Zaterdag 18 april met de KLM en een tussenlanding in Kilimanjaro in Kigali- de hoofdstad van Rwanda- geland. Opgewacht door Mgr. J.M.Vianney Nsengumuremyi, Inspecteur van het onderwijs van het Bisdom Nyundo en de nieuwe directeur van de ETAG, Frère Gaspard Gahima.

Lees Verder verderreading »

Nieuwsbrief  juni 2015

De ETAG staat bekend als een van de beste opleidingen tot het vak autotechniek in Rwanda. Elk jaar weer slagen nagenoeg 100 % van de leerlingen voor het Staatsdiploma MAU A2. Het aantal leerlingen is de laatste jaren verdubbeld en er zijn nu 182 leerlingen. Door de uitbreiding van de school in 2010 zijn er voldoende leslokalen en is er ruimte voor het praktisch onderricht.

 

Lees Verder verderreading »

Nieuwsbrief  oktober 2016